Wednesday 13 August 2008

Världens bästa komediserie

Det finns många bra komediserier. De som ligger varmast om hjärtat är så klart South Park, Family Guy, The Office, Futurama och Entourage. Smarta skämt varvas med simpla, men fortfarande lika roliga kiss-, sex- och bajsskämt. Röstskådespeleriet i de två förstnämnda är oslagbart och Jeremy Pivens samt Kevin Dillons karaktärers brist på självdistans blir aldrig trist. Samtliga nämnda serier har dock några få stunder där någonting fattas. Kanske är det något skämt som går för långt i South Park eller Family Guy, eller så är det bristande skådespel av Jenna Fischer i något långdraget avsnitt av The Office.

En serie som alltid levererar är Arrested Development. Endast tre säsonger långt och med en långfilm på gång är det en unik skapelse där varje avsnitt aldrig tappar i tempo och timing. Alla huvudkaraktärerna är smart skrivna och perfekt castade. Jason Batemans torra, lugna leverans av sarkastiska kommentarer mot resten av de, minst sagt excentriska familjemedlemmarna är obetalbar. Lägg till Will Arnett som misslyckad trollkarl och David Cross som misslyckad psykiatriker, skådis, nanny etc. så har du tre komiska genier i samma serie. Portia de Rossi förtjänar också en eloge, inte bara för att hon hittat en sugarmommy som är rätt skön utan för att hon faktiskt är riktigt rolig. Hon är inte bara snygg utfyllnad utan spelar sin karaktär klockrent.

Det enda som jag har något att klaga lite på är Charlize Therons karaktär. Hennes brittiska dialekt känns något krystad ibland och hon kommer inte riktigt undan med att spela förståndshandikappad. Detta kanske beror på att man inte riktigt vågar köpa att en så pass vacker kvinna är förståndshandikappad. Hade det faktiskt funnit en sexig donna med tex. Downs syndrom vet jag vilket gymnasium jag hade gått på iallafall. Nu är ju världen inte en så pass vacker plats men som tur är finns Arrested Development att trösta sig med. Kanske skapades serien med just det syftet? Omöjligt att svara på.



Varför ska du kolla på denna tribut? Ladda hem serien!

No comments: